Absurdistisch laatste kunstje in ‘oud’ Museum Arnhem

(Persbericht De Gelderlander, 4 februari 2020)

ARNHEM – Na veel onzekerheden kan de verbouwing van Museum Arnhem nu echt beginnen. Vorige week werd het museumcafé al ontmanteld, nu is het museum zelf aan de beurt. De start werd dinsdag feestelijk ingeluid.

Wethouder Hans de Vroome, museumdirecteur Saskia Bak, architect Joost Vos en aannemer Egbert-Jan Rots schepten één voor één de eerste aarde in de betonmolen.

Ook theatergroep BOT maakte haar opwachting in de koepel van het pand aan de Utrechtseweg. Ze voerden dinsdagmiddag twee korte voorstellingen op. BOT was niet zomaar aanwezig. De theatergroep had al eens eerder een uitvoering in het leegstaande pand opgevoerd.

Deze middag waren er kort twee animaties te zien, waaronder live voorzien werd van zang en muziek. De animaties toonden absurdistische kunst. Zo was er toch nog even kunst in het museum te zien. De laatste keer voor het verbouwd wordt.
Lees ook

‘Powerbank van Arnhem’

Volgens Bak moet het museum straks een soort ‘powerbank van Arnhem’ worden. Een plek die als huiskamer aanvoelt waar mensen zich even kunnen opladen.

Het wordt volgens haar ook geen plek waarvan duidelijk is waar de vaste tentoonstelling is. Alle kunst gaat door elkaar neergezet worden.

Ook architect Vos en aannemer Rots hebben er zin in. Het idee is dat er een vleugel wordt uitgebouwd. Het uitzicht blijft. De plek zal door de verbouwing alleen nog maar meer worden uitgelicht op de berg.